Csikós Lovasudvarhordócsapolás bajor ruhában  


2016.03.12.-03.20.

Csikós Lovasudvar étterem
8245 Pécsely - Klára-puszta

 
line decor
  
line decor
 
 
 
 
 
 
 

Bajor ételek, sörök és ízek...

2016-ban ismét kezdjük az új szezont a

"Bajor gasztronómia hét"

rendezésével.

A rendezvény
2016.03.12. (Szombat) 03.20.-ig (Vasárnap) tart.

Hagyományunk szerint Szombaton 12:00 órakor hordócsapolással kezdjük a bajor hetet. Mint mindig az első hordó sör ingyenes! Az bajoroknál u.n. "5. évszak" szerint kináljuk kedves vendégeinket ezzel a bajor sör különlegességgel:

A PAULANER SALVATOR!

Ez a fajta sör egy különleges nagy alkoholtartalmú sör, amelyet a bajor szerzetesek a böjt ideje alatt föztek. Szűkös idők és kemény munka határozták meg napjaikat. Hogy ezt a nehéz koplalásos időszakot könnyebben átvészeljék, ezt az erős sört főzték maguknak.

Az erős Salvator mellett még a Paulaner Világos sör, a Paulaner szüretlen búza (mindkettő csapolt sörök), barna búza és alkoholmentes búza között választhat.

Bajor ételek - speciálítások

Egy jó sörívás természetesen szükséges egy jó ételre alapként. Többfajta ételeket - levesek, főételek, desszertek - ajánlunk kedves vendégeinknek:

.Hogy legyen több étvágya és kedve....az étlapból:

Levesek: bajor burgonyakrémleves lazac csíkokkal
Erőleves házi májgaluskával vagy daragaluskával
Főételek:
Bajor csülök sörtmártással
Müncheni Bierbratl (bőrös sült császárhús) sörmártással
Müncheni fehér virsli
Nürnbergi kolbász savanyú káposztával
Desszertek: házi bajor almás rétes....

Nyitva tartás - program:

Kezdés: Szombat, 2016.03.12-én, 12:00 orákor hordócsapolással.

Szombat (03.12.): 12:00 - 24:00 délbe és este élőzene
Vasárnap (03.13.): 12:00 - 22:00 élőzene (16:00-ig)
Hétfő (03.14.) : 12:00 - 22:00, este élőzene
Kedd (03.15.) : 12:00 - 20:00
Szerda (03.16.): 18:00 - 22:00
Csütörtök (03.17.): 18:00 - 22:00
Péntek (03. 28.): 18:00 - 24:00, élőzene
Szombat (03.19.): 12:00 - 24:00, délbe és este élőzene
Vasárnap (03.20.): 12:00 - 16:00

A program változás jogát fenntartjuk.

Élozene: BeGa Boys

Bajor hétvégi ajánlatunk:

Bajor hétvégi csomag I:

  • "belépő díj" bajor üdvözlő pálinka
  • szállás: 1 éjszaka reggelivel (kétágyas szobában)
  • ára: 5.500,- / fő

Bajor hétvégi csomag II:

  • "belépő díj" bajor üdvözlő pálinka
  • szállás: 2 éjszaka reggelivel (kétágyas szobában)
  • ára: 10.000,- / fő

Bajor hétvégi csomag III:

  • "belépő díj" bajor üdvözlő pálinka
  • szállás: 3 éjszaka reggelivel (kétágyas szobában)
  • ára: 13.500,- / fő

A fenti árak nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót, amely 350,- Ft / fő éj.

További információ, szoba- és asztalfoglalás itt!

Sok szeretettel várjuk Önt is családját és barátait.

Bajor üdvözlettel:

Andratschke Család és a Csikós Lovasudvar csapata

 
 
 

 

Bajor burgonykrémleves

Bajor burgonykrémleves lazaccal
© Veszprém Megyei Napló

Bajor csülök sörmártással

Bajor csülök sörmártással és krumpligomóccal
© Veszprém Megyei Napló

Müncheni fehér virsli (Weisswurst) pereccel

bajor - müncheni fehér virsli pereccel
© Veszprém Megyei Napló

 Csikós Lovasudvar Kft - Pécsely Erzsébet utalvány elfogadóhely
Csikós Lovasudvar - Pécsely - SZÉP-kártya elfogadóhely


 

A Paulaner Salvator történetéről:

1516
IV. Vilmos herceg  kiadja a bajor tisztasági törvényt. A rendelet kimondja, hogy a sörfőzéshez kizárólag árpát illetve árpamalátát, komlót és tiszta vizetet szabad használni. A mai napig minden német sörfőző tartja magát ehhez a rendelethez.
1634
A müncheni Pálos (Paulaner) Sörfőzde első okirata 1634-ből származik. A Müncheni Neudeck od der Au Kolostor szerzeteseinek nem volt könnyű dolguk ez idő tájt. Szűkös idők és kemény munka határozták meg napjaikat. Hogy ezt a nehéz koplalásos időszakot könnyebben átvészeljék, egy erős sört főznek maguknak. Ez a sör lesz a Salvator. Amit nem isznak meg, azt elajándékozzák a szegényeknek, vagy eladják a kolostori ivóban. Mivel egyre több müncheni polgár issza ezt a sört, a müncheni privát sörfőzdék tulajdonosai panaszt emelnek a kolostori konkurrencia miatt a Városi Tanácsnál. Ez az irat a Pálos (Paulaner) Sörfőzde első okirata.
1780
A Pálos (Paulaner) szerzetesek 1780 óta korlátlat mennyiségben adhatnak el sört. A Pálos (Paulaner) éves termelés már a 18. század végén a többi bajor sörfőzdéhez viszonyítva több, mint azok termelésének négyszerese.
1799
A Neudeck ob der Au Kolostor 1799-es megszűnése után a sörfőzdét rövid ideig államilag bérbe adják.
1806
1806-ban tettünk egy nagy lépést előre. Ebben az évben átveszi a polgári származású Franz Xaver Zacherl sörfőző a Pálos (Paulaner) Sörfőzdét, modernizálja és bővíti is. A szájhagyomány „Zacherlfőzésről” beszél.
1815
A Bajor Sörfesztiválon állnak az első sörkunyhók. Öt évvel korábban egy nagy lovasversenyt rendeztek itt, amikor a trónörökös I. Lajos feleségül vette Therese von Sachsen-Hildburghausen hercegnőt. Ez volt a világ legnagyobb népünnepélyének kezdete.
1837
A Bajor Király I. Lajos a Pálos (Paulaner) Salvator sört luxuscikké nyilvánítja.
1844-1848
Münchenben forr a levegő! Az első müncheni sörforradalom! Több, mint 2000 polgár tiltakozik a sör árának pintenként egy pfeniggel való megemelése ellen. Ablakokat törnek be és összetörik a környező sörfőzdék berendezését. A Pálos (Paulaner) Sörfőzde érintetlen marad – feltehetőleg azért, mert a sörük olyan jó.
1881
A Pálos (Paulaner) Sörfőzde halad az idővel és új technikákat használ. Az egyik első jégkészítő gépet (fagylaltgépet) Carl von Linde használja. Ezt a gépet megtekinthetik nálunk! Linde a gőzgép és a hűtőszekrény feltalálásával (1875) állandó termékminőséget ér el és lehetővé válik a sörfőzés az egész évben.
1896
Mivel számtalan utánzat létezik, ezért a Salvator nevet levédetjük a Berlini Császári Szabadalmi Hivatalnál.

forrás: paulaner.de

 

 
    Csikós Lovasudvar Kft. 2016 Tel: 20-424-0124   vissza Csikós Lovasudvar főoldalára