Tisztelt Látogató és Érdeklödő!
Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy lovardánk és lovasiskolánk 2016. április elsejével megszünt és a jövőben lovardái szolgáltatást már nam tudunk njútani lovaglásra vágyó véndégeknek.

Tájékoztatásként és a jó idők emlékére még egy ideig fenntartjuk ezt az oldalt.

Megértésüket megköszönve,

a Csikós Lovasudvar vezetősége

 

 

Minden ősszel megrendezzük hagyományos vadászlovaglást hétvégéinket.

A több mint 25 akadályból álló vadászlovaglás-pálya a kb. 30 km-es szakaszon próba elé állítja a jó lovasokat is. Élvezzék a lovaglást a festõien szép, dombos borvidéken, mindezt balatoni panorámával fõszerezve. Akik nem lovagolnak, lovas kocsikon kísérhetik a lovasokat és élvezhetik az egyedülállóan szép tájat.


Az akadályok a pálya szerves részeit képezik, nagyrészt puhább anyagból készültek, mint bokrok, ágak, levelek stb.

Zum Vergrößern anklicken!
Zum Vergrößern anklicken!
A vadászlovaglás kezdete szombat délelőtt van: minden lovas a belső udvaron gyülekezik. megkapják az útbaigazítást a vadászlovaglás lefolyásáról. A Lovasudvar tulajdonosa köszönti a résztvevõket és megnyitja a vadászlovaglást.
Zum Vergrößern anklicken!
Zum Vergrößern anklicken!

Program:

Csütörtök: Érkezés és közös vacsora

Péntek: két órás próbalovaglás, hogy a lovakat és a környezetet megismerjék. Már néhány akadály a próbalovaglás részét képezi. A próbalovaglás része egy rövid pihenő, ahol zsíros kenyeret és frissítõ italokat fogyaszthatnak. A próbalovaglás után közös ebéd, délután Csikós-bemutató, a délután további részében mindenki szabadon választhat elfoglaltságot. (kirándulás / pihenés a medencénél stb.), majd közös vacsora.

Szombat: A vadászlovaglás délelőtt 10:00 óra körül kezdődik. A pályát több szakaszra osztottuk. Az első szakasz után rövid pihenõ van zsíros kenyérrel és frissítõ italokkal. A második szakasz után bográcsgulyás ebédre. A harmadik szakasz végén jön a vadászlovaglás fináléja, ahol kiderül, ki a lovaglás győztese. A vadászlovaglás befejezése egy pohár pezsgővel, majd lépésben visszamegyünk a Lovasudvarra. Este közös vacsora és ünneplés.

Vasárnap: kétórás búcsú lovaglás, hazautazás

Zum Vergrößern anklicken!
Fent és lent: Két lovas egy akadály ugratásánál.
Zum Vergrößern anklicken!
A csomagban többféle étel található (vacsora, ebéd, pick-nick). Az árak nem tartalmazzák az italok és a Pécselyi Önkormányzat üdülőhelyi díjait.

A vadászlovagláson kizárólag haladó lovasok vehetnek részt. A megfelelõ lovas ruházat és a kobak viselése kötelezõ.

A lovaglás saját felelősségre történik.

Lovasbiztosítást pillanatnyilag nem tudunk felajánlani. Amennyiben lovasbiztosítást szeretnének, kérem érdeklõdjenek a biztosító társaságuknál.

Zum Vergrößern anklicken!


Röviddel az ebéd elõtt:
A lovasok A lovasok felsorakoztak és várják a
kommandót, hogy leszálhassanak lovaikról.
Zum Vergrößern anklicken!
A Pécselyi völgy látképe balatoni panorámával a háttérben. A kép azon a helyen készült, ahol a vadászlovaglás résztvevõi pikniken vettek részt.

A vadászlovaglás időpontjai ősszel, szeptember és október hónapban vannak. Pillanatnyilag még nincsenek fix időpontok. A résztvevõk minimális létszáma 15 fő (lovasok és nem lovasok együtt). Természetesen kisebb csoportok és akár egy lovas is csatlakozhat egy már meglévő társasághoz, amennyiben más lovasvendégekkel együtt elérjük a megfelelő résztvevők számát. Minden további információval szívesen állunk rendelkezésükre.


© Csikós Lovasudvar Kft. 1994-2016