Lovasudvarunk a több mint 1000 éves falu, Pécsely határában található. A falu alapításánál elsõsorban az az öt folyó játszott fontos szerepet, amely hajdanán a falun keresztül folyt. Már 1244-ben felépítették Pécselyen az elsõ vízimalmot. A Lovasudvar mai helyén is egy vízimalom állt. Innen adódik a két folyó közötti fekvés.
Azt a területet, ahol a Lovasudvar fekszik, Klára-pusztának is nevezik. A puszta elnevezés ebben az esetben lakott területen kívüli földterületet jelent. Az egész terület a 2. Világháborúig a Zichy család tulajdonában volt. A család Magyarország egyik leggazdagabb családja volt, és az egész országban volt földbirtoka. A háború után a család nagy része elhagyta az országot.
Klára-pusztához tartozott korábban egy szép udvarház, amelyhez a szolgálók házai csatlakoztak. Az udvarház még ma is áll, de nem tartozik a mai Lovasudvarhoz, hanem a szomszédos telken található.

Zum Vergrößern anklicken!
1950 és 1990 között Klára-pusztát mezõgazdasági szövetkezetként üzemeltették.
1994-ben kezdõdött el a Lovasudvar építése. 1995 nyarán volt a hivatalos megnyitó.
A Lovasudvar fennállása óta folyamatos beruházásokat végzünk, hogy álmunkat, egy kis lovas paradicsomot megvalósítsuk, és hogy vendégeink elvárásainak megfelelhessünk.

Látogatóink és vendégeink egy csodálatos panorámát élvezhetnek, amely egy majdnem 6x5 km-es félkör alakú amphiteatrum, az ún. Pécselyi medence, a Balatonfelvidék északi részén.
Már 1980-ban üdülökörzetté nyilvánították Pécselyt. 1992-ben természetvédelmi terület lett, és 1997 óta a Balatonfelvidéki Nemzeti Park közepén fekszik.

A föépületben található a hotel és az étterem, ahhoz csatlakoznak félkör alakban az istállók.
Az így létrejött belső udvart nyáron az étterem teraszaként használjuk. Közvetlenül a lovak mellett ülhetnek kedves vendégeink, akik kíváncsian néznek ki boxaikból…

A csodálatos belsö udvar látképe.

Kellemes szórakozást kívánunk Önöknek Lovasudvarunk virtuális felfedezéséhez, és örülnénk, ha hamarosan vendégeink közt üdvözölhetnénk Önöket.

Lóbaráti üdvözlettel.
Andratschke család


© Csikós Lovasudvar Kft. 1994-2016