Tisztelt Látogató és Érdeklödő!
Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy a csikós lovasbemutató megszünt.
Tájékoztatásként még egy ideig fenntartjuk ezt az oldalt.

bemutató pálya

A Csikós lovasbemutató egy változatos és érdekes program a Balaton északi partján, amely csak az Alföldön, a Pusztán látható. A közel egy órás programban bepillantást nyerhetnek a csikósok életébe és hagyományaiba. A bemutatópálya a Lovasudvar mellett található (ld. fotó lent), borospincékkel körülvett festői vidék közepén fekszik. Láthatják hogyan dolgoznak a csikósok lovaikkal és ostoraikkal, hogyan lovagolnak nyereg nélkül.
Saját szemükkel gyözödhetnek meg arról, mit lehet elérni a lovaknál sok türelemmel és hozzáértéssel. Csikósaink idomítási gyakorlatokat és ügyességi játékokat mutatnak be, amelyek a csikósok mindennapi pusztai életéből erednek. A bemutató fénypontja a híres puszta ötös vagy az ún. "magyar posta". Ezt az ötös fogatot kitalálója, Adam Koch után Koch ötösnek is nevezik.

Néhány felvétel a csikós bemutatóból:

Nagyabbitáshoz klikeljen rá!

Puszta-fotel...

A lovak a hátsó lábukra ülnek....

Nagyabbitáshoz klikeljen rá!

Puszta-ötös...

A fogat öt lóból áll: 3 ló van elöl és 2 ló hátul. Az ötös fogat ötlete Adam Koch osztrák festő festményéhez kapcsolódik, aki Magyarország és a Puszta szerelmese volt. A festményt fantáziájára támaszkodva festette...

Gast auf einem Csikós-Pferd
Nagyabbitáshoz klikeljen rá!

Puszta kilátó...

A csikósok lovaik hátán állnak. Gyakran ez volt az egyetlen lehetőség a Pusztában, hogy a csikósok a messzi távolba nézzenek.

Minden vendégnek van lehetősége lovagolni ill. egy igazi Csikós-lovon ülni a bemutató után. Élvezhetik a lovaglást nyereg nélkül
Gescklichkeitsspiel zu Pferde
Csikós egy ügyességi játéknál: Ostorral próbálja megtalálni egy bóját ami ki lett rakva a korlátra.
Mit der Kutsche zur Vorführung

Èrkezés után lovaskocsik viszik Önöket a bemutatópályára. Ott egy üdvözlőitallal fogadjuk Önöket. A bemutató alatt friss pogácsát és bort kínálunk.

25 főtől

 

Csikós bemutató nézöi egy csikóssal.

© Csikós Lovasudvar Kft. 1994-2015